Algemene Informatie

"Niets moet, (bijna) alles mag!"

De ouderbrief bij het kopen van een weekkaart is hier te vinden!

Wat?

Het Kinderdorp Bennekom is een speelweek voor kinderen in de leeftijd vanaf 6 tot en met 12 jaar. 

Met als motto: “Niets moet en (bijna) alles mag!”

Het grootste gedeelte van het Kinderdorp wordt gevuld met het huttenbouwen. Bergen hout, kilo’s spijkers en vele liters verf worden daar verwerkt tot een heus dorp. Op het overige deel van het terrein staan tenten waar andere bezigheden plaatsvinden, zoals o.a.; de DIY-tent, LEGO-tent, KD-café, EHBO-tent en natuurlijk staat er de sloopauto! Tijdens de week zijn de laatste hits via Radio Kinderdorp te horen, maar uiteraard ook de welbekende verzoeknummers.

Huttendorp
Niet voor volwassenen!

Wie?

Het Kinderdorp wordt georganiseerd voor kinderen vanaf 6 tot en met 12 jaar. Ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, broers, zussen en andere familieleden en/of vrienden worden tijdens de week niet toegelaten op het terrein. 

Natuurlijk is iedereen van harte welkom tijdens de kampvuuravond in het midden van de week en op vrijdagmiddag vanaf 14.30 uur tijdens het “open huis”. 

Bezoekers zoals sponsoren, pers of gemeenteraadsleden, worden via de hoofdingang voorzien van een gasten-badge zodat ze voor iedereen herkenbaar zijn; je mag je als volwassene immers niet zonder geel T-shirt aan op het Kinderdorp terrein begeven!

Wanneer?

Kinderdorp wordt in een week opgebouwd door een 40-tal vrijwilligers en begint elk jaar in de één-na-laatste week van de zomer schoolvakantie voor regio midden. 

Het is van maandag tot en met vrijdag. Elke dag begint precies om 09.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen. 

Voor zowel de kinderen als de leiding is er per dag een half uur lunchpauze gereserveerd. 

Alle activiteiten worden stil gelegd tussen 12.30-13.00 uur en er is de mogelijkheid om je eigen boterhammen op te eten tijdens het Boterham Opeet Programma (B.O.P.) bij het podium.

Boterham Opeet Programma
Het Kinderdorp terrein

Waar?

De locatie bevindt zich aan de Achterstraat in Bennekom en heet “Landgoed Kinderdorp”, te herkennen aan de slagbomen en straatnaamborden. 

Het terrein is ongeveer 8200m2 groot en is tijdens de speelweek het decor van enorme blauw witte circustenten een groot Sport en Spel terrein en een immens huttenbouwdorp. 

N.B. Op het Kinderdorp terrein geldt een algeheel rookverbod!

Hoe?

Kinderen kunnen deelnemen aan door een weekkaart te kopen tijdens de voorverkoop of de speelweek zelf. De voorverkoopadressen zijn te vinden op de voorpagina. 

Tijdens de Kinderdorpweek staan er voor of bij de poort vrijwilligers die (dag-)kaarten verkopen. Actuele prijzen worden elk jaar op de HOME pagina vermeld. Het is helaas niet mogelijk om online kaarten te bestellen. 

Met deze week- of dagkaart kunnen de kinderen een warme hap en een stuk fruit halen. Ook worden hier diverse speciale activiteiten op afgetekend en misschien zelfs wel een verrassing! 

Elke dag krijgen de kinderen een andere kleur dagkaart. Zo kunnen ze elke dag opnieuw iets lekkers halen. De kleuren van de dagkaarten zijn elk jaar weer een verassing! De jongens en meisjes moeten de weekkaart altijd om hun nek hebben hangen met een touw.

Ingang Kinderdorp

Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen aan Kinderdorp! Ontbreekt er een vraag of antwoord? U kunt altijd contact opnemen door te mailen naar secretaris@kinderdorp.nl of u vult het contactformulier in.

Kinderdorp is echt bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

 

U kunt in dit geval het beste even contact opnemen door te mailen naar secretaris@kinderdorp.nl. Er zijn genoeg manieren te bedenken zodat uw kind naar Kinderdorp kan komen.

 

De weekkaart is het kleine kaartje dat is toegevoegd in de envelop. Bij het kleine kaartje is de linkerkant deel A, waar het adres op staat. De rechterkant van het kleine kaartje is deel B (de duim), dat ligt thuis.

De grotere, gekleurde kaart is de dagkaart voor maandag, als dat in de plastic hoes zit (en deel A van de weekkaart) kan uw kind naar binnen wandelen op 7 augustus en alle andere dagen!

Zorg ervoor dat de touwtjes aan 1 kant van het plastic hoesje zitten, aan het eind van de dag mag de gekleurde kaart weggegooid worden. De kinderen krijgen bij de ingang een nieuwe dagkaart op vertoon van de weekkaart (kleine kaartje met adres).

Gevonden voorwerpen worden tijdens Kinderdorp, bij de ingangspoort bewaard. Ze kunnen t/m zaterdagmorgen 13.00 uur op het kinderdorpterrein opgehaald worden.

Daarna worden de spullen nog ongeveer 2 weken bewaard bij één van de leiding. Het telefoonnummer waar geïnformeerd kan worden, staat vermeld op onze site. Uitzondering is het gereedschap, dit wordt niet bewaard.

Na deze periode gaan alle spullen naar een goed doel.

Neemt uw kind zelf gereedschap of andere spullen mee, voorzie deze dan duidelijk van naam en telefoonnummer, zodat wij contact met u op kunnen nemen. Dit geldt ook voor jassen, truien, tassen e.d.