Kinderen

Een Kinderdorp zonder kinderen, dat kan natuurlijk niet.

Wil jij naar Kinderdorp? Check of jij voldoet aan de eisen! Jij… 

  • bent 6, 7, 8, 9, 10, 11 of 12 jaar oud
  • houdt van buiten zijn;
  • bent gek op plezier maken;
  • houdt niet zo van de regeltjes van je ouders;
  • hebt vakantie tijdens Kinderdorp;

Ben jij klaar voor Kinderdorp? Koop dan snel je weerkaart!

Indeling van het terrein: Weet jij de weg al?

Op Kinderdorp kun je allemaal leuke dingen doen, maar waar kun je wat doen? Op deze kaart zie je het Kinderdorpterrein met alle activiteiten erop. Eronder staat uitgelegd wat de activiteiten precies inhouden.

Administratiewagen
In de administratiewagen vind je het bestuur van Kinderdorp. Twee weken lang zijn zij bijna dag en nacht in deze wagen aan de slag om Kinderdorp goed te laten verlopen.

Ambulanten
In deze tent vind je de ambulanten. Dit zijn mensen die allerlei hand- en spandiensten verlenen. Ze helpen bij onderdelen met weinig leiding, ze maken de toiletten schoon en ze zorgen ervoor dat al het afval wordt verwerkt.

Baktent
In de baktent staat de leiding de warme hap voor jou te maken. Deze snack mag je één keer per dag halen en kan van alles zijn: een frikandel, een pannenkoek, een wentelteefje, poffertjes, een broodje knakworst of iets anders dat lekker warm is!

Bouwterrein
De bouw is het grootste onderdeel van Kinderdorp. Hier kun je met pallets, planken, spijkers, hamers, zagen en verf je eigen hut bouwen. Er zijn vier bouwgebieden, in elk gebied kun je gaan bouwen. Maar vergeet niet eerst een bouwvergunning te halen bij de Postduif! In het midden van het bouwterrein staat de bouwkeet van de leiding. Hier kun je altijd om hulp vragen.

KD Café
Op het Kinderdorpterrein kun je ook gewoon even rustig zitten en bijkomen in het Kinderdorpcafé. De hele dag staat hier leiding voor je klaar om je te voorzien van een glaasje limonade, een snoepje of een stukje fruit.

Danstent
De naam zegt het al, in de danstent kun je dansen! Je kunt in deze tent een volledige dansroutine leren, maar je mag natuurlijk ook gewoon even lekker gek komen doen.

DIY-tent
Zin om te knutselen? Dat kan in de DIY-tent. DIY staat voor Do It Yourself, oftewel je gaat helemaal zelf iets leuks in elkaar zetten. Knippen, plakken, naaien, verven, het gebeurt allemaal in deze tent!

Drukkerij
In de drukkerij kun je een stukje schrijven voor het Kinderdorps Dagblad. Als je dit heel erg leuk vindt, dan kun je zelfs een echte reporter worden. Alle stukjes die worden ingestuurd, worden in de drukkerijwagen samengevoegd. Aan het einde van elke dag krijg je het Kinderdorps Dagblad over de voorgaande dag.

Drukkerijwagen
In de drukkerijwagen worden alle stukjes voor het Kinderdorps Dagblad samengevoegd tot een echte krant. Dit moet allemaal vliegensvlug gebeuren, zodat de krant op tijd bij de ingang ligt om uitgedeeld te worden.

EHBO-tent
Tijdens Kinderdorp is dit eigenlijk de enige tent waar je niet voor je lol komt. Maar het is wel een heel belangrijk onderdeel! Naar deze plek ga je namelijk als je bent gestoken door een wesp, als je op je duim hebt geslagen of als je op je kont bent gevallen. De pleisters, verbandjes, pincetten en gaasjes vliegen je om de oren.

Electronicatent
In de electronicatent leer je technische snufjes en vaardigheden. Leren klinkt natuurlijk heel saai, maar dat is het in deze tent zeker niet! Je gaat solderen, zet lampjes in elkaar, knutselt met metaal en werkt met allerlei gereedschap.

Filmtent
Even rustig een filmpje kijken? Dat kan in de filmtent. De hele dag worden er in deze tent dvd’s en Blu-rays gedraaid voor jong en oud.

Ingang
Door de ingang kom je natuurlijk naar binnen. Maar deze toegangspoort is meer dan alleen maar een ingang. Hier krijg je je nieuwe kaart, kun je je spullen aan de kapstok hangen en liggen de gevonden voorwerpen. Oh, en de ingang is natuurlijk ook de uitgang.

Keukenwagen
De leiding drinkt liters koffie, thee en limonade. Alle koffie, thee en limonade voor de leiding komt van de keukenwagen.

Laboratorium
In het laboratorium kun je als een echte onderzoeker proefjes uitvoeren. Ontploffingen, rookwalmen, vreemde geurtjes, waarschijnlijk komen die uit het lab!

Legotent
In de legotent kun je met lego de mooiste kunstwerken bouwen. De tent wordt bewaakt, zodat alle stukjes wel in de tent blijven.

Materiaaltent
Om te kunnen bouwen op de bouw heb je natuurlijk hamers, spijkers, zagen, tangen, nog meer spijkers, kwasten en verf nodig. Dit kun je allemaal krijgen bij de materiaaltent.

Podium
Op het podium worden de leukste shows gehouden. Tijdens het eten van je lunch kun je hier kijken naar het Boterham-Opeet-Programma (BOP), maar de rest van de dag kun je hier ook nog van alles doen. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan de burgemeesterverkiezing, bingo of de modeshow.

Postduif
Bij de postduif kun je een kaartje sturen naar je ouders, tante, oom, oma, opa of gewoon naar iemand op het Kinderdorpterrein. Ook kun je bij de postduif een vergunning, om bijvoorbeeld te bouwen of te werken, halen.

Radiowagen
Op Kinderdorp hoor je de hele dag leuke muziek. Deze  plaatjes wordt in de radiowagen gedraaid. Wil je je favoriete nummer horen? Laat het de vrijwilligers in de radiowagen weten!

Schminktent
In de schminktent kun je je laten omtoveren tot alles wat je maar wilt. Altijd al een leeuw, superheld, alien of olifant willen zijn? Geen probleem!

Schoonheidssalon
In de schoonheidssalon word je opgemaakt tot een echte dame. Nagellak, lippenstift, mascara, oogschaduw, het is er allemaal!

Sloopauto
Altijd al op een auto willen slaan? Dan ben je bij de sloopauto aan het goede adres. Deze wagen is speciaal naar Kinderdorp gebracht om gesloopt te worden. Je mag dus met je hamer helemaal los gaan op de glimmende lak van deze kar.

Sport & Spel
Op het sport & spelterrein kun je lekker actief buiten spelen. Wil je weten welke sporten en spellen je hier precies kunt doen? Loop dan even langs en vraag het de leiding.

Technische Dienst
Deze wagen is het thuis van de technische dienst (TD). De TD zorgt ervoor dat alle elektriciteit op het Kinderdorpterrein werkt. Elk schroefje moet op zijn plek zitten, elk snoertje moet goed zitten, elke leiding moet aangesloten zijn en elke verbinding goed werken, anders wordt het helemaal niks!

WC
Iedereen moet op zo’n lange Kinderdorpdag wel eens naar het toilet. De WC’s vind je daarom op meerdere plekken op het terrein.

Trefpunt
Als je even wilt bijkomen van alle drukte of je even niet meer weet wat je wilt doen, dan kun je naar het trefpunt. Hier liggen allemaal stripboeken, spelletjes en er is gezellige leiding aanwezig om mee te kletsen.

Zandhoop
Om zandkastelen te bouwen hoef je niet op het strand te zijn. Dat kan ook gewoon op Kinderdorp bij de zandhoop. Alle scheppen, emmers en vormpjes liggen voor je klaar, dus je kunt meteen aan de slag!