Kinderdorp is voorbij!

Afbreken en opruimen

Kinderdorp is weer voorbij! We kijken terug op een mooie week. Gelukkig viel het weer ook mee. Hadden we gedurende de week van de opbouw regen, regen en nog eens regen, de Kinderdorp-week zelf was grotendeels droog en de laatste dagen zelfs ronduit warm.

Het afbreken en opruimen moest helaas weer in de regen gebeuren. Soms viel er zelfs een forse stortbui. Het terrein dat net een beetje begon op te knappen veranderde daardoor weer in een grote modderpoel. Het rijden met shovels, heftrucks en vrachtwagen deed er natuurlijk geen goed aan.

Maar we doen ons best om het terrein weer in de vertrouwde staat terug te brengen. Als het weer tenminste een beetje wil meewerken….

Herstel van het terrein

Op de zaterdag van de afbraak hebben we het terrein ‘geraapt’. D.w.z. met een ploegje vrijwilligers wordt het terrein nagelopen op afvalpapiertjes, plastic en hout met een kunststof laag. Met magneetvegers hebben we vervolgens achtergebleven spijkers verzameld. Dat leverde al een flinke hoeveelheid op.

De komende week, als het terrein tenminste is opgedroogd, wordt het geëgaliseerd zodat de diepe moddersporen weer netjes worden opgevuld. Zowel het voor- als achterterrein.

Daarna gaan we nogmaals met de magneetvegers over het achterterrein om de laatste spijkers te verzamelen.

Met een beetje nazomer, herstelt de grasmat zich snel. Waarschijnlijk ziet het er in september weer uit als vanouds.