Heftruck training

Bestuurders heftruck geslaagd!

Voor de opbouw en afbraak van Kinderdorp, is de heftruck een onmisbaar werktuig geworden. Het gebruik van heftrucks brengt echter bepaalde risico’s met zich mee, zowel voor de bestuurder als voor andere vrijwilligers in de omgeving. 

Daarom is het belangrijk dat bestuurders van heftrucks een heftruckcertificaat behalen voordat ze achter het stuur kruipen. Zo’n certificaat geeft niet alleen aan dat ze bevoegd zijn om een heftruck te bedienen, maar het waarborgt ook de veiligheid en efficiëntie op de werkplek.

Volgens de Nederlandse wet is een heftruckcertificaat niet verplicht om een heftruck te besturen. Als Stichting Kinderdorp willen we echter kunnen aantonen dat onze vrijwilligers vakkundig kunnen omgaan met een heftruck of reachtruck. En dat ze goed op de hoogte zijn van de veiligheidsregels en wetten.

Daarom zijn 6 van onze vrijwilligers op 24 juni j.l. op cursus geweest om hun certificaat te behalen of te vernieuwen. En goed om te weten dat ze allemaal geslaagd zijn. Van harte gefeliciteerd!