Donderdag

Dag 4

De vierde dag alweer. Wat vliegt de tijd als je schik hebt…. 

De afgelopen jaren organiseerden we op donderdag een rit met een treintje door het dorp. Dit jaar hebben we een heuse huifkar! Per keer kunnen 25 tot kinderen mee. In een rustig tempo rijden ze dan door het centrum van Bennekom.

Maar we hebben vandaag nog een verrassing! Gisteravond hebben de medewerkers een heuse stormbaan opgebouwd op het Sport & Spel terrein. En daar kunnen de kinderen vandaag ruimschoots hun energie in kwijt.

Een andere traditie is de Kampvuuravond, voorafgegaan door een optocht. Dit jaar hebben de kinderen T-shirts beschilderd in de CREA-tent en vlaggen gemaakt. Bewoners langs de route zwaaien de optocht toe.

Na terugkomst is er de verkiezing van de mooiste hut, de mooiste inrichting, de Ukke-Puk prijs en de aanmoedingingsprijs voor het grootste krot. Een echte goochelaar laat vervolgens zien hoe je van 3 touwtjes, 1 lang touwtje maakt en hoe je speelkaarten ineens van kleur laat veranderen.

Omdat we 50 jaar bestaan is er ook nog een reünie georganiseerd voor oud-vrijwilligers. Het eerste biertje wordt getapt door Wim Jacobs, één van de oprichters van Kinderdorp, onder toeziend ook van Wim Spier, de huidige voorzitter.